Intrebarea poate suna si altfel: cum alegi un probiotic? Numarul produselor din aceasta categorie este destul de mare (si in continua crestere). E normal sa te intrebi ce sa alegi si, mai important, ce criterii sa folosesti pentru selectie.

Noi iti recomandam sa apreciezi calitatea acestor produse tinand cont de argumentele descrise in continuare, oferindu-le ponderile procentuale din paranteze.

Numarul unitatilor formatoare de colonii (30%)

Numarul de unitati formatoare de colonii (UFC) se referă la cantitatea totală de culturi de bacterii vii prietenoase dintr-o singură doză, adica la concentratia produsului. Majoritatea studiilor știintifice au examinat eficiența probioticelor în doze cuprinse între 1 și 20 miliarde UFC pe zi. În general, dozele mai mari de probiotice, de 5 miliarde UFC pe zi la copii și de 10 - 20 miliarde UFC pe zi la adulți, s-au dovedit a avea rezultate mult mai bune. Iata concentratiile din produsele Refflor:

  • Refflor Combo: 15 miliarde UFC (una dintre cele mai mari concentratii de pe piata din Romania)
  • Refflor Choco: 5 miliarde UFC
  • Refflor Forte adulti: 10 miliarde UFC
  • Refflor Forte copii: 5 miliarde UFC

Siguranta supravietuirii pe traseul catre intestin (30%)

Pentru a fi eficiente, tulpinile probiotice trebuie să fie stabile si să reziste proceselor tehnologice de preparare și, de asemenea, acidului gastric și sucului biliar, pentru a supraviețui tranzitului prin stomac până în intestin, acolo unde își exercită efectul benefic. Produsele Refflor conțin unele dintre cele mai rezistente tulpini de probiotice, cu o rată ridicată de supraviețuire într-un interval larg de pH și de temperaturi, ceea ce le asigură rezistența de-a lungul tractului intestinal și șanse sporite de colonizare.

Mai mult, bacteriile prezente in Refflor Combo si in Refflor Choco (ultimele doua produse adaugate gamei, cele mai moderne) sunt protejate prin tehnologii speciale de microincapsulare.

Numarul tulpinilor probiotice din produs (10%)

Prezența mai multor tulpini de probiotice va oferi o gamă largă de beneficii de-a lungul întregului sistem digestiv. Având în vedere că fiecare persoană are o amprentă bacteriană intestinală unică și este capabilă să se folosească mai bine de unele tulpini decât de altele, este de preferat să optezi pentru o varietate de tulpini, mai apropiată de diversitatea care există în mod natural în intestin.

Produsele din gama Refflor Forte conțin combinații de câte trei tulpini de probiotice, în doze optime pentru o colonizare eficientă cu o cantitate suficientă de UFC atât a intestinului subțire, cat și a intestinului gros.

In Refflor Choco se regaseste o tulpina probiotica patentata, sustinuta de numeroase studii stiintifice efectuate chiar pe respectiva subspecie. Pentru a spori eficienta produsului in sustinerea sistemului imunitar, probioticele sunt asociate cu vitamina D3.

Refflor Combo contine, de asemenea, trei specii, provenite din culturi patentate, atent selectionate. Pentru a atenua diminuarea concentratiilor de vitamine B din organism, provocata de tratamentul cu antibiotice, probioticele sunt asociate cu un complex de sase vitamine B. Compozitia este completata cu inulina, un prebiotic, care asigura microorganismelor conditii optime si suport nutritiv.

Doze si mod de administrare (5%)

Din cauza acțiunii nefavorabile a acidului gastric asupra probioticelor, administrarea mai rară (o doză pe zi, de exemplu) a produselor cu o concentrație mai mare este de preferat dozelor cu concentrații mai mici administrate mai des.

Concentratiile probioticelor Refflor sunt printre cele mai mari, astfel că este suficientă administrarea unei singure doze pe zi, atât în asociere cu antibioticele, cât și în cazul unor afecțiuni digestive, la adulți și copii.

Suport stiintific (20%)

Este indicat ca tulpinile folosite in produsele probiotice sa fie supuse unor teste clinice si studii stiintifice, care sa dovedeasca proprietatile lor favorabile pentru sanatate. Toate tulpinile folosite in produsele gamei Refflor sunt printre cele mai bine studiate. Eficienta lor in sustinerea sanatatii gastro-intestinale si a sistemului imunitar este pe deplin dovedita.

Garantia producatorului

Originea tulpinilor si procesul de fabricatie (care include, pe de o parte, controlul absolut asupra mediului de cultura, pentru puritatea speciei respective si, pe de alta parte, tehnologiile superioare utilizate pentru protejarea bacteriilor) prezinta o importanta deosebita.

Hyllan Pharma utilizeaza in produsele Refflor tulpini produse de unul dintre cei mai importanti producatori de probiotice la nivel mondial. Parte a grupului Lallemand Inc., compania canadiana Harmonium Inc. valorifica experienta de peste opt decenii a Institutului Rosell, unul dintre pionierii la nivel mondial in studiul si productia de probiotice.

Aboneaza-te la newsletter si vei fi printre primii care afla ofertele noastre si informatii utile pentru sanatatea ta.